Agenda

2019

MEI
Dinsdag tot en met zondag, 11.00-17.00 uur:
60 jaar Nationaal Rijtuigmuseum “Een leven vol Rijtuigen”:
– In de zuidhal een nieuwe opstelling van rijtuigen met een bijzonder verhaal

• Op de jubileumtentoonstelling worden ook originele, 18e eeuwse koetstekeningen van de toen internationaal beroemde ontwerper Lambertus Hardenberg getoond. Van zijn hand is het Koninkrijkswapen, het meest belangrijke symbool van onze natie sinds bijna twee eeuwen, dat het museum in bruikleen beheert. Zijn achterkleindochter Noor Hardenberg richtte deze ruimtes als gastconservator in en gaf een lezing en presentatie van zijn ontwerpen.

 


Zondag 19 mei, 11.00-17.00 uur:

Draaiorgeldag

• Samen met de “Kring van Draaiorgelvrienden” wordt deze draaiorgel dag georganiseerd. Het doel van deze Kring is het wekken van belangstelling en liefde voor het draaiorgel, het zorg dragen voor de instrumenten en alles wat hiermede historisch of anderszins verband houdt. Verder het verhogen van het muzikale peil en het aanzien van het draaiorgel als folkloristisch muziekinstrument. Er komen twaalf grote en drie kleine draaiorgels uit heel Nederland.

|
Zondag 26 mei AFGELAST
Koetsentocht
Omdat er op deze zondag te weinig aanspanningen beschikbaar zijn voor een mooie presentatie van het authentieke gerij met de nodige uitstraling, heeft de organisatie besloten de tocht op 26 mei niet door te laten gaan. Er wordt onderzocht of later dit jaar alsnog een Koetsentocht georganiseerd kan worden.

JUNI
Dinsdag tot en met zondag, 11.00-17.00 uur:
60 jaar Nationaal Rijtuigmuseum “Een leven vol Rijtuigen”
– In de zuidhal een nieuwe opstelling van rijtuigen met een bijzonder verhaal
– In de noordhal een opstelling met een schitterende Gala Berline uit de Koninklijke Stallen te Den Haag
– In de noordhal ook de expositie “Buitengewoon” met kunstwerken samengesteld door “Special Arts”

Wijzigingen voorbehouden