Koetsentochten

UIT RIJDEN- Koetsentochten langs historische landgoederen

Nostalgische koetsenarrangementen
Wilt u iets bijzonders doen? Laat u dan vanuit Leek rijden met een rijtuig over de landgoederen Nienoord, Terheijl en Mensinge. Gezellig met z’n tweeën of vieren, of in een groter gezelschap, de mogelijkheden zijn legio.

Combineer een bezoek aan Museum Nienoord met een originele koetsentocht. Museum Nienoord heeft veel te bieden. Ontdek de historie van borg Nienoord in de nieuwe expositie Verborgen Verhalen, waarin op speelse wijze de boeiende geschiedenis van de borg en haar bewoners wordt gepresenteerd. Of ga mee met een rondleiding en bekijk de 250 rijtuigen en sledes in het depot. Vanaf Museum Nienoord kunt u vervolgens per rijtuig een bezoek brengen aan de Havezate Mensinge in Roden. Dit museum is één van de weinige authentiek ingerichte havezaten in de provincie Drenthe.

Geniet onderweg van de prachtige natuur en het mooie landschap van het Groningse Westerkwartier en het Drentse Noordenveld. Beleef de cadans van de paarden in draf over door bomen omzoomde lanen, met af en toe bukken voor laaghangende takken. Zet de klok 100 jaar terug en geniet ervan om mee uit rijden te gaan.

De ritten worden uitgevoerd door Koetsierderij Phaeton en stalhouderij Kuipers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dhr. H. Krist
Provincialeweg 121
9865 AE Opende (Gr)
Telefoon 06-224 882 92