Kunst op Nienoord

Kunst op Nienoord terug van weggeweest

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober staan het Koetshuis, Expositiehal en tuin van Borg en Museum Nienoord in Leek vol met kunst. Tijdens  ‘Kunst op Nienoord’ zijn in totaal meer dan 150 kunstwerken te zien en rechtstreeks van de kunstenaars te koop. De beurs keert na 4 jaar in een grotere en gevarieerdere opzet weer terug. Nieuw zijn de poëziemiddag en lezingmiddag.

Kunst op Nienoord is een kunstbeurs waar kunstenaars hun werk exposeren en te koop aanbieden. Er zijn uiteenlopende disciplines te zien, natuurlijk schilderijen en beelden, maar ook foto’s, keramiek, glaskunst, sieraden, gravures en een enkel ruimtelijk werk.

Informatie over de kunstbeurs

Kunst op Nienoord is een binnenbeurs met ook een buitenaanbod van beelden in de prachtige Engelse landschapstuin. Het koetshuis wordt ingericht als atelier met demonstraties hout- en steenbewerking, grafiek en boetseren. Zaterdagmiddag is er een lezing over moderne keramiek vanaf 1960 door Judith Reedijk, keramiste. In de Balzaal van de Borg is er op zondag een poëziemiddag met voordracht van bekende dichters en toepasselijke muziek. De middag wordt gepresenteerd door: Jos van Hest.

Informatie over de poëziemiddag

Openingstijden en entree

De tentoonstelling is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt Є 6,00 p.p. (kinderen t/m 7 jaar zijn gratis, kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen Є 3,00; vrienden van het museum en museumkaarthouders zijn gratis). Behalve toegang tot de beurs hebben bezoekers ook toegang tot de expositieruimtes van Museum Nienoord, Borg en Nationaal Rijtuigmuseum. Voor een bezoek aan de poëziemiddag en de lezing betaalt u een toeslag van Є 2,50 p.p. Opgave via info@museumnienoord.nl

Bereikbaarheid

Museum Nienoord ligt centraal in Noord-Nederland op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Gelegen aan de A7 tien minuten rijden vanaf de stad Groningen. Eenmaal aangekomen kunt u gratis parkeren op onze ruime parkeerplaats. Zet uw navigatie op Nienoord 20.

Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord is een 19e eeuwse Groninger buitenplaats van allure, met een unieke collectie rijtuigen van nationaal belang en gelegen op landgoed Nienoord te Leek.

Gepubliceerd op 11-08-2017