Ben jij geïnteresseerd in ons culinair erfgoed uit de 17e eeuw en wil jij tijdens de kerstdagen iets bijzonders serveren? Onder begeleiding van Carolina Verhoeven van het Culinair Historisch Erfgoedcentrum maak je een bijzondere kerstcake die gebaseerd is op een recept uit het kookboek van Occa Ripperda (1619-1686). Tijdens de bereiding van deze kerstcake deelt Carolina haar uitgebreide kennis over de herkomst van ingrediënten en 17e-eeuwse gebruiken in de keuken. Hierbij serveert zij verschillende amuses die zijn bereid volgens het originele recept van Occa. Onze gastcurator Redmer Alma toont je het kookboek van Occa. Hij vertelt je alles over het leven van Occa en haar kookboek. Het belooft een bijzondere avond te worden waarbij Carolina en Redmer je onderdompelen in verhalen over Occa en ons 17e eeuws culinair erfgoed.

Wie is Occa?
Occa Ripperda is een aangetrouwde nicht van de familie Van Inn- en Kniphuisen in Nienoord. Gedurende haar leven reist zij van Brussel tot aan Zweden. Tijdens deze reizen verzamelt zij alle recepten die zij lekker vindt in haar kookboek, dat te zien is in de expositie ‘De andere Gouden Eeuw van Occa Ripperda. Occa is een echte fijnproever!

Programma

  • Vertoning van het kookboek van Occa Ripperda door gastcurator Redmer Alma
  • Bereiding van de kerstcake onder begeleiding van culinair erfgoedspecialist Carolina Verhoeven.
  • Proeverij naar origineel recept van Occa Ripperda.
  • Vertellingen van Carolina en Redmer over Occa Ripperda en ons 17e eeuws culinair erfgoed.

 *Aan het einde van de avond neem jij je eigen kerstcake mee naar huis.
Het is geen diner maar een exclusieve culinaire ervaring met meerdere amuses. 

Praktische informatie
Locatie: Museum Nienoord
Datum: Woensdag 7 december 2022
Tijd: 19:00-21:30 uur
Kosten: € 49,50 

Aanmelding is niet meer mogelijk.