Op verschillende plekken in Groningen wordt momenteel aandacht besteed aan Bitterzoet Erfgoed, de sporen van het koloniale verleden van de provincie en haar bewoners. In het bijzonder wordt er gekeken naar het erfgoed van de West-Indische Compagnie (WIC) en haar handel in slaafgemaakten, tijdens het bestaan van een WIC-kamer in de stad Groningen.

Museum Nienoord biedt u twee routes langs bitterzoet erfgoed. De eerste neemt u mee in de 17de en 18de-eeuwse borgcultuur. Het tweede verhaal gaat door de collectie rijtuigen van het museum en laat details zien die verbonden zijn met het koloniaal verleden. Wat in deze route niet naar voren komt is het perspectief van de gekoloniseerde individu, maar wel de sporen die achter worden gelaten door het koloniaal verleden. Dit zijn sporen die u mogelijk ook in uw eigen leefomgeving terugvindt.

Op 18 februari 2022 wordt Bitterzoet Erfgoed geopend in Forum Groningen en gaan de exposities in het Groninger Museum, de Akerk en Museum Nienoord van start. Gedurende de looptijd van de culturele manifestatie worden er op een groot aantal locaties tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. Houd de website en socials in de gaten voor updates en programma: www.bitterzoeterfgoed.nl

Meer informatie vind u hier.