Museum Nienoord in Leek beheert en exploiteert twee collecties. De nationale rijtuigcollectie wordt ingezet om het gebruik van rijtuigen en de ontwikkelingen op het gebied van de rijtuigbouw door de eeuwen heen te belichten binnen het kader van het Nederlands mobiele erfgoed. Het is een landelijk en internationaal bekende collectie met grote cultuurhistorische waarde.
Met de ‘collectie Westerkwartier’ is de borg Nienoord ingericht als unieke Groningse erfgoedlocatie met een rijke geschiedenis.

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger collectieregistratie (8-16 uur)
Deze vrijwilliger collectieregistratie wordt ingezet bij de inventarisatie en registratie van onze collecties. Het museum maakt gebruik van het collectieregistratiesysteem Axiell Collections. Er zijn momenteel verschillende vrijwilligers betrokken bij het registreren. Die groep willen we graag uitbreiden om zo uiteindelijk te komen tot een goede toegankelijkheid van de museumcollecties via internet.

Uitgebreidere informatie over deze vacature lees je hier. 

Meer informatie kun je vragen bij de conservator van het museum:  Jan Zijlstra, collectie@museumnienoord.nl op dinsdagen en woensdagen telefonisch bereikbaar op 0594-512260. Jouw motivatie, bij voorkeur digitaal, kun je ook aan hem richten.