In de maand september zijn er elke woensdagmiddag om 14.30 uur rondleidingen door de tentoonstelling ‘tussen koetsten en kabouters’ van Rien Poortvliet. Deze succesvolle tentoonstelling is nog te zien tot 1 oktober en heeft al meer dan 7000 bezoekers getrokken.
Rien Poortvliet (1932-1995) begint als reclametekenaar, maar groeit als tekenaar en schilder uit tot een van Nederlands meest geliefde kunstenaars. Museum Nienoord toont tientallen studies van paarden, koetsen en hippische evenementen. Zoals op Prinsjesdag en bij het uitrijden met Friese aanspanning van de Amelandse Reddings Maatschappij. Voorts komen er veel schilderingen over het leven van de kabouter. Die worden omlijst met verfijnde miniaturen uit de eigen rijtuigcollectie.

Bezoekersinformatie
Exclusieve rondleidingen:
Op de woensdagen 5, 12, 19 en 26 september start de rondleiding 14.30 uur. Toeslag van 1,50 p.p. op de reguliere entreeprijs.
Voor museumkaarthouders is deze rondleiding gratis.
Reserveren gewenst via: info@museumnienoord.nl

Prinsjesdagarrangement
Op de 3e dinsdag in september (18 september) is er een speciaal Prinsjesdagarrangement met ontvangst, rondleiding en nazit. De prijs voor dit arrangement is € 12,50 p.p. Voor museumkaarthouders € 7,50 p.p.
Aanmelden via: info@museumnienoord.nl