Stichting De Ploeg Stad en Ommeland nodigt je van harte uit voor de allereerste ‘In het spoor van De Ploeg-dag’. Deze inspiratiemiddag wordt gehouden op dinsdag 14 september 2021 en vindt plaats bij Museum Nienoord in Leek. Het programma bevat zowel informatieve activiteiten als doe- en beleefonderdelen. Kom langs en ontdek de mogelijkheden van de RoutAbel-app, steek je artistieke handen uit je drukkersmouwen, kom meer te weten over de relatie tussen koetsen, paarden en De Ploeg èn maak meters op de E-bike Experience, de levensgrote mobiele kijkdoos die op 14 september
a.s. ten doop wordt gehouden.
Mogelijke oogst van de dag? Nieuwe, frisse ideeën en inspiratie voor iedereen die van plan is om met ‘In het spoor van De Ploeg’ aan de slag te gaan en van dit ‘Groningse Goud’, een blijvend succes wil maken!
Vanwege de nog geldende coronamaatregelen wordt het programma aangeboden in de vorm van een carrousel en begint de middag om 13.00 uur.

Programma:
12.30 uur – 13.00 uur Inloop op het museumplein
13.00 uur – 13.25 uur Welkom door Deddo Houwen (voorz. St. De Ploeg Stad en Ommeland)
Museum Nienoord en De Ploeg
13.30 uur – 14.10 uur Carrouselonderdeel 1
14.15 uur – 14.55 uur Carrouselonderdeel 2
15.00 uur – 15.40 uur Carrouselonderdeel 3
15.45 uur – 16.25 uur Carrouselonderdeel 4
16.30 uur – 17.10 uur Carrouselonderdeel 5
Einde

Carrouselonderdelen:
# De Ploeg en Leek: Ploegwandeling m.b.v. Routabel-app o.l.v. Carolien Schuttevaar (AbelLeisure);
# Paarden, koetsen en De Ploeg: presentatie op basis van werken uit de collectie van het Groninger Museum door Nadia Abdelkaui, conservator Kunst in Groningen vanaf 1850 (Groninger Museum), met aansluitend de mogelijkheid om de collectie van Museum Nienoord te bezoeken;
# Leven Buiten Lab: workshop Werkmandruktechniek o.l.v. Marieke Keuken (beeldend kunstenaar);
# De E-bike Experience + arrangementen: mogelijkheden en kansen van ‘In het spoor van De Ploeg’ voor toeristisch ondernemers door Jeroen Drabbe (AbelLeisure);
# Doorsporen: een toelichting op de toekomstplannen m.b.t. ‘In het spoor van De Ploeg’ door Lenny Bulthuis (AbelLeisure)

Meld je aan!
Kom je ook en wil je zeker zijn van een plek? Meld je dan snel, vóór 13 september, aan door een mail te sturen naar lenny.bulthuis@abelleisure.nl. Vermeld hierin ook de naam en het adres van het bedrijf dat of de instelling die je vertegenwoordigt. Wil je samen komen? Dat kan! Per aanmelding geldt een maximum van 2 personen. Vanwege de geldende Coronamaatregelen is er ruimte voor hooguit 75 deelnemers.
PS: Download thuis alvast de gratis RoutAbel-app op je smartphone i.v.m. de Ploegwandeling. Ga hiervoor naar de appstore van Apple of Google en zoek op RoutAbel.

Bezoekadres In het spoor van De Ploegdag:
Museum Nienoord
Nienoord 1 (Navigatie: Nienoord 20)
9351 AC  Leek

Afbeelding: Jannes de Vries: Landschap Zuidwolde