Geniet tijdens Kerst op Nienoord op zondagmiddag 15 december tussen 11.00 en 17.00 uur van een gevarieerd programma voor jong en oud. Op het in kerstsfeer gehulde Borgplein van Museum Nienoord kunnen bezoekers terecht bij de Kerstman en zijn arrenslede. Maak een ritje met – of ga op de foto in de arrenslee. Bezoek de herders met hun schaapskudde of knuffel met de Shetlander pony’s, haal je mendiploma en maak een ritje op een echte aanspanning.
Voor honden liefhebbers is er een mooie speurpuzzeltocht uitgezet in samenwerking met Hondencentrum Chimié. Baasje en hond vormen een twee eenheid om samen de oplossing te vinden. Bij terugkomst ontvangt u een leuke goodiebag.
Geniet van diverse lekkernijen, warme chocolade melk met slagroom, eigen gemaakte taart, glühwein en maak kans op een mooi kerstcadeautje bij de kerstboom in de Oranjerie. Voor kinderen is er weer de Kerst Knutseltafel.
Om 13.00 uur en 15.00 uur kunt u nog kijken in het rijtuigdepot van de Kerstman. Weet u hoeveel arrenslede hij hier heeft staan?
De Kerstman heet u van harte welkom. Vanuit het centrum van Leek wordt u met de Jan Plezier naar de entree gebracht.