Knutselen, op de bok het paard mennen, een fotopuzzeltocht lopen, een lentebloem maken, en een koetsenspeurtocht maken onderdeel uit van de Kinder-doe-middag van museum Nienoord.  Op zondag 24 maart van 14 tot 16 uur zijn kinderen welkom in museum Nienoord in Leek. Deelname is gratis.

De Kinder-doe-middag wordt twee keer per jaar georganiseerd, in maart en in oktober. Museum Nienoord wil kinderen op een speelse manier kennis laten maken met de natuur en iets over het gebruik van koetsen. Koetsen waren er in alle maten, soorten en modellen. Van de Sprookjeskoets tot aan de bokkenkar voor kinderen.
Tussen 14.00 en 16.00 uur mogen kinderen tot een jaar of twaalf ons museum binnenlopen voor deelname aan verschillende activiteiten. Ze kunnen een voorjaarsbloem knutselen, we vieren tenslotte het voorjaar, op de bok klimmen van de koets, een paard mennen over een virtueel parcours door onze prachtige tuin en een spannend verhaal beluisteren bij de bijzonder tulpenboom.
Voor jonge kinderen is er een koetsenspeurtocht uitgezet met leuke opdrachten. Voor alle jeugdige bezoekers is er wat te drinken.
Begeleidende (groot)ouders kunnen tegelijkertijd in de naastgelegen expositiehallen een kijkje nemen bij de jubileumexpositie ‘Een leven vol rijtuigen’, die tot 17 uur open is. De tentoonstelling is met museumkaart gratis toegankelijk, anders betaalt u het regulieren entree tarief van 6,50 p.p. Openingstijden van het museum: van 13.00-17.00 uur

Aanmelden
Kinderen kunnen zich aanmelden via info@museumnienoord.nl

Informatie
Museum Nienoord
Nieoord 1
9351AC Leek
Telefoon 0594-512260
E-mail: www.museumnienoord.nl