Nu ook ‘Museum Nienoord; Borg en Nationaal Rijtuigmuseum’ noodgedwongen gesloten is, leek het ons een aardig idee om belangstellenden van het Cultureel Erfgoed dat wij in ons museum beheren op een andere manier enige historische informatie te verschaffen.

Daarom starten we met deze rubriek van korte informatieve teksten. De onderwerpen kunnen betrekking hebben op rijtuigen, reizen en aanverwante zaken, maar ook historische feiten en anekdotes over het borgverleden zijn hier op hun plaats. ‘Museum Nienoord; Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord’ beheert tenslotte beide sectoren van het cultureel erfgoed.

Ook vrijwilligers van het museum of andere geïnteresseerde liefhebbers kunnen een kort verhaal of anekdote ter publicatie op dit platform aanbieden.

Teksten en illustraties kunt u sturen naar: collectie@museumnienoord.nl

Weetjes op wielen
001: