Op zondagmiddag 14 oktober om 13.30 uur wordt in het kader van ‘Kunst op Nienoord’ een poëziemiddag gehouden in de borg Nienoord.

Deze tweede editie van ‘Poëzie op Nienoord’ belooft een groot succes te worden. In het kader van de landelijk maand van de Geschiedenis met als thema ‘Opstand’ schrijven de dichters Atze van Wieren, Ria Westerhuis, Are Meijer, Willem Tjebbe Oostenbrink, en Tonko Ufkes een gedicht over dit thema en dragen deze en ander werken voor.
Ook de vierdejaars leerlingen van Rsg de Borgen nemen deel. Presenteren en schrijven van poëzie is namelijk een onderdeel van het examen Nederlands. Leerlingen konden kiezen uit het voordragen van een gedicht of het schrijven van een gedicht met als thema ‘Opstand’. Drie leerlingen worden genomineerd om werk voor te dragen van R. Kopland en M. Vasalis. Vijf leerlingen worden genomineerd de zelfgeschreven gedichten op het thema ‘Opstand’ voor te dragen. Een deskundige jury, bestaande uit de dichters Anneke Wasscher en Atze van Wieren, selecteert de prijswinnaars.

‘Poëzie op Nienoord’ is een onderdeel van ‘Kunst op Nienoord’, de tweedaagse kunstbeurs met 33 deelnemers en ruim 150 kunstwerken.

Voor een bezoek aan de poëziemiddag betaalt u Є 6,00. Met een toeslag van Є 2,00 heeft u ook toegang tot ‘Kunst op Nienoord’.
Reserveren is wenselijk via info@museumnienoord.nl