Op maandag 10 april (Tweede Paasdag) organiseren Museum Nienoord en de Historische Kring gemeente Leek e.o. een boekenmarkt op de Borg Nienoord. Het aanbod bestaat deels uit reguliere tweedehands boeken voor een aantrekkelijk prijsje en waardevolle historische boeken uit de collecties van beide organisaties en uit privé-collecties.
De inbreng van zowel het Museum als de Historische Kring komt voort uit een herinventarisatie van hun collecties. Daarbij is besloten dat exemplaren die meervoudig in de collectie voorkomen verkocht kunnen worden. Alle boeken zijn van een goede kwaliteit en er zitten hele bijzondere exemplaren tussen.
Daarnaast worden de nieuwste uitgaven van de Historische Kring met een leuke korting aangeboden. De opbrengst komt ten goede aan beide organiserende instanties. Van 11.00 uur tot 17.00 uur is een ieder van harte welkom; de toegang tot de boekenmarkt is gratis. Een bezoek is een mooie manier om invulling te geven aan de Tweede Paasdag in een aantrekkelijke historische omgeving.