Historie verbinden met de hedendaagse moderne tijd… dat is wat wij vragen van een Erfgoedtalent  

Museum Nienoord blij met subsidie van het Mondriaan Fonds voor erfgoedtalent  
Dank zij een subsidie van het Mondriaan Fonds kan Museum Nienoord in Leek een “erfgoedtalent” aantrekken. De nieuwe medewerker kan al per 1 oktober op Nienoord aan de slag. De subsidie maakt een (parttime) aanstelling van liefst 24 maanden mogelijk. De vaste bezetting is nu 2,3 FTE, verdeeld over 4 parttimers. Bestuur en directie van Museum Nienoord zijn zeer ingenomen met deze mogelijkheid om de vaste staf tijdelijk uit te breiden.

De aan te trekken medewerker gaat vooral de conservator ondersteunen bij het opzetten van  hedendaagse (interactieve) vertelvormen, om de rijke historie naar de 21ste eeuw te brengen. Actuele kennis op het gebied van digitalisering is daarbij een pré. Omdat het erfgoedtalent binnenkort kan starten, wordt de inzendtermijn voor digitale sollicaties al op 16 augustus afgesloten.

Museum Nienoord beheert en presenteert een van de meest interessante collecties koetsen, sleden en toebehoren in Europa. Aan de hand van dit vroegere personenvervoer belicht het Nationaal Rijtuigmuseum allerlei historische ontwikkelingen.

Het oudste gebouw van het museumcomplex, de Borg Nienoord, was vroeger het culturele, politieke en economische hart van het Westerkwartier.
De prachtige collecties van de Borg en het Rijtuigmuseum verdienen het om op een frisse, innovatieve, digitale manier verteld te worden aan het hedendaagse, diverse publiek. De toegekende subsidie biedt het museum een unieke kans om de presentatie van de collecties te vernieuwen en een jong talent een boeiende uitdaging te bieden.

Meer informatie over de vacature is te vinden op Vacature Erfgoedtalent
Solliciteren kan tot 16 augustus 2021.