VACATURE MUSEUM NIENOORD
Medewerker administratie, communicatie en vrijwilligerscoördinatie, 20 uur per week.

Museum Nienoord, Borg en Nationaal Rijtuigmuseum
staat centraal op Landgoed Nienoord in Leek. Het museum beheert en presenteert een unieke collectie rijtuigen en sleden. Er werken ongeveer 60 enthousiaste, gastvrije vrijwilligers en 5 part-time professionele medewerkers. Om alle personeels- en beheerstaken in goede banen te leiden, zoeken we op korte termijn een:

SCHAAP MET VIJF POTEN VOOR DE ADMINISTRATIE, VRIJWILLIGERSCOÖRDINATIE EN DE COMMUNICATIE

Doel
Je biedt administratieve en communicatieve ondersteuning van de dagelijkse gang van zaken in het museum en op kantoor. Draagt verantwoordelijkheid voor een professionele publieksontvangst, met een goed ingewerkt en enthousiast vrijwilligersteam, up-to-date publieksinformatie en de gastvrije en professionele begeleiding/organisatie van evenementen, lezingen, concerten en arrangementen. Je coördineert de inzet op de museumvloer en tijdens evenementen. Je werkt nauw samen met de directeur, het hoofd collectie, huismeester en vrijwilligers.

Taken

  • Office management: opstellen en maken van offertes en bevestigingen, afhandelen van inkomende telefoontjes en mails, bestellen kantoorartikelen, boeken van arrangementen, contact onderhouden met leveranciers, post afhandelen, archiveren.
  • Communicatie: opstellen persberichten, opstellen mediacampagnes, input leveren voor de nieuwsbrief, website actueel houden, eigen drukwerk begeleiden, draaiboeken maken t.b.v. eigen georganiseerde activiteiten.
  • Ondersteuning van de afdeling financiën; (bij)bestellingen doen en deze verwerken bij binnenkomst, controleren van facturen, factureren, kasstaten opstellen, boekingsoverzicht aanleveren, kassasysteem up-to-date houden.
  • Aansturing van vrijwillige baliemedewerkers, museumsuppoosten, gidsen, winkelmedewerkers en andere afdelingen en werkgroepen; meedraaien diensten en coördineren van de werkzaamheden op de vloer, soms ook in weekenden.
  • Verantwoordelijk voor inroostering, personeelsplanning en vervanging bij ziekte.
  • Zorg dragen voor vrijwilligersbeleid in samenwerking met de directeur.
  • Zorg dragen voor werving en opleiding nieuwe vrijwilligers.
  • Verantwoordelijk voor interne afstemming en communicatie door middel van werkoverleg, draaiboeken, briefings en maandelijks vrijwilligersoverleg.
  • Het verzorgen van up-to-date publieksinformatie, input leveren voor de website en maandelijkse nieuwsbrief
  • Vervanging collegae wanneer nodig

Wie zoeken we?
Een vriendelijke, deskundige, flexibele collega die de handen uit de mouwen steekt. Iemand die praktisch is, initiatief neemt en in oplossingen denkt en handelt. Die zowel in teamverband als zelfstandig kan werken. Een collega met relevante werkervaring in een vergelijkbare functie. Iemand met MBO+ werk- en denkniveau.

Wat biedt Museum Nienoord?

Een gedegen inwerkperiode door de huidige medewerker.
Werkervaring in een prachtig museum.
Mogelijkheden om veel te leren over en in de wereld van kunst, cultuur en erfgoed.
Een boeiende baan van 20 uur per week (0,5 fte) in een passende schaal, vooralsnog voor een jaar met een proeftijd van 1 maand.

Interesse, hoe solliciteer je?
Mail voor 12 april 2022 jouw motivatie met CV naar directie@museumnienoord.nl.
Voor nadere inhoudelijke vragen kun je bellen of mailen met Geert Pruiksma (directeur). Het telefoonnummer is 0594-51 22 60, mailadres zie hierboven.