Kunst op Nienoord

 

Kunst op Nienoord | 10 en 11 oktober 2020 | 11.00 tot 17.00 uur


KUNST OP NIENOORD, een boeiend platform voor kunstliefhebbers

Op zaterdag 10 en zondag 11 oktober staan het Koetshuis, Expositiehal en tuin van de Borg en Museum Nienoord in Leek vol met kunst. Tijdens ‘Kunst op Nienoord’ tonen 35 kunstenaars hun mooiste werken in een eveneens bijzondere omgeving. U kunt genieten van ruim twee honderd boeiende kunstwerken, van een glaasje wijn, een frisdrankje of kopje koffie of thee van kunstboeken en uiteraard ook van de passende entourage. De beurs biedt naast kunst ook demonstraties, workshops en lezingen aan.

Beleving
Bij uw bezoek heeft u gelegenheid kennis te maken met de kunstenaars zelf. Zij vertellen u graag over hun passies, denkbeelden, werkwijzen en meer. U kunt genieten van hun werken en van hun gedrevenheid en ideeën. De werken zijn rechtstreeks van de kunstenaars te koop.

Demonstraties
Het Koetshuis is ingericht als Atelier waar demonstraties steenbewerking, schilderkunst, beeldhouwen, Japans inkt schilderen en sier smeden plaatsvinden.

Lezing
Kunstenaar en ruimtelijk vormgever, Maria Koijck uit Groningen ontwerpt voor Kunst op Nienoord het ‘plastic virus’. Een kunstwerk ontworpen naar aanleiding van de heersende pandemie en de dreigende verandering van onze vruchtbare aarde in een grote plastic soep. Zij geeft een boeiende lezing over het thema: ‘Zinloos afval’. 

Openingstijden en entree
De tentoonstelling is geopend op zaterdag 10 en zondag 11 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur. 
De entreeprijs bedraagt Є 6,50. Kinderen t/m 7 jaar zijn gratis; kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen  Є 3,50.
Vrienden van het museum en museumkaarthouders zijn gratis.
 

Bereikbaarheid
Museum Nienoord ligt centraal in Noord-Nederland op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Gelegen aan de A7 15 minuten rijden vanaf de stad Groningen. Eenmaal  aangekomen kunt u gratis parkeren op onze ruime parkeerplaats (Navigatie: Nienoord 20).

Informatie:
Museum Nienoord
Nienoord 1
9351 AC Leek
0594-512260
info@museumnienoord.nl
www.museumnienoord.nl