Openingstijden

November tot en met maart
Van november tot en met maart is het museum open op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag tussen 12.00 en 16.30 uur.
De Museumwinkel is bovendien open op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.
In vakanties (bijvoorbeeld Kerstvakantie) gelden afwijkende tijden en is het museum vaker open. Rond Kerst en Oud en Nieuw zijn we extra open op 26, 27, 28 en 29 december en op 3, 4, 5 en 6 januari.

In de winterperiode is het museum beperkter (telefonisch) bereikbaar.

April tot en met oktober
In het zomerseizoen (april tot en met oktober) is het museum geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.
Het kantoor is in het seizoen bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag, tussen 09.00 en 17.00 uur.

Hele jaar open voor groepen
Voor de ontvangst van groepen en het verzorgen van rondleidingen kunnen het hele jaar door afspraken worden gemaakt.
Hiervoor kunt u een e-mail sturen naar info@museumnienoord.nl of bellen met 0594-51 22 60. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Rondleidingen
Ga mee met een rondleiding en hoor meer over de spannende geschiedenis van Borg Nienoord en zijn bewoners. De rondleidingen zijn gratis en bij de kassa wordt een gids voor u geregeld. De gidsen vertrekken telkens op het hele uur en zijn ongeveer drie kwartier met u op pad. Daarna kunt u de rest van het museum op eigen gelegenheid bekijken

Toegankelijkheid
De parkeerplaats en de ingang van het museum liggen een paar honderd meter uit elkaar. U maakt een mooie wandeling over het landgoed naar de entree. Ook rijdt er in het hoogseizoen een gratis elektrokar vanaf de parkeerplaats van Landgoed Nienoord naar de diverse attracties (onder voorbehoud). Als de kar niet op de parkeerplaats aanwezig is, staat op een bord vermeld welk telefoonnummer u kunt bellen. De receptie van Infocentrum Nienoord op de parkeerplaats kan de elektrokar ook oproepen voor u.

Het museum en de benedenverdieping van de borg zijn rolstoeltoegankelijk. Het museum beschikt over een rolstoel en een rollator. Vooraf reserveren is wenselijk (tel. 0594-51 22 60).
Ook bij het Infocentrum Nienoord op de parkeerplaats van het landgoed is een rolstoel beschikbaar. Hier is vooraf reserveren eveneens gewenst (tel. 0594-51 22 30).
U bereikt de parkeerplaats van Landgoed Nienoord door uw navigatie te zetten op Nienoord 20, 9351 AC Leek.