Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden? Mail ons via: info@museumnienoord.nl.

Jouw werk doet ertoe
Museum Nienoord beschikt over enthousiaste vrijwilligers die voor de dagelijkse werkzaamheden en bij de organisatie van evenementen onmisbaar zijn. Ben jij die enthousiaste vrijwilliger met hart voor cultureel en regionaal erfgoed die ons team wil versterken? Je bent gastvrij, klantgericht, representatief, (pro-)actief, praktisch en flexibel. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt goed samenwerken. Wij zien je graag als één van de visitekaartjes van ons museum.

Verhalenvertellers
Wij bieden uiteenlopende werkzaamheden onder andere op de afdeling Publiek. Denk bijvoorbeeld aan werken in de winkel of de oranjerie. Ben je een echte ‘verhalenverteller’? Ga dan aan de slag als gids of help mee bij het surveilleren en het beantwoorden van bezoekersvragen in de expositiezalen. Of word educatief medewerker. Je leidt (basis-)schoolklassen rond, geeft gastlessen op basisscholen en verleent hand- en spandiensten tijdens kindermiddagen.

Help mee om de collectie te registreren
Liever achter de schermen een rol spelen? Dan is de functie van vrijwilliger collectieregistratie op de afdeling Collectie misschien iets voor je. Deze afdeling conserveert, restaureert, registreert en documenteert de collecties van het museum. Om de nationale rijtuigencollectie en de collectie Westerkwartier digitaal beter toegankelijk te maken voor het publiek zijn vrijwilligers bezig met het controleren van alle objectinformatie en het registreren van nieuwe objecten. Ook kun je de Techische Dienst versterken. Je steekt in de tuinen de handen uit de mouwen of bent juist die handige vrijwilliger die helpt bij reparatie- en onderhoudsklussen in en rond de gebouwen. Ook bij ‘bijzondere’ activiteiten, zoals kerstmarkten, koetsentochten, exposities, enz., zijn extra handen van harte welkom. 

Technische en organisatorische talenten
Verder zijn we altijd op zoek naar organisatorische talenten voor het secretariaat en de administratie. Ook kun je ondersteunende werkzaamheden verrichten ten behoeve van fotografie, website, nieuwsbrieven en de donateursbestanden. Kortom: jouw werk doet ertoe!

Meer weten of wil je je aanmelden als vrijwilliger? Mail ons via: info@museumnienoord.nl.