Steun het museum

Uw hulp is onmisbaar
Museum Nienoord beheert nationaal erfgoed en brengt de borg en de tuinen in oude luister terug. We verzamelen en verspreiden kennis over rijtuigen en regionale historie, verzorgen educatieve projecten en organiseren onder andere culturele en historische evenementen.

Jaarlijkse donatie of een eenmalige gift
Velen ondersteunen ons op allerlei manieren. Met uw financiële steun kunnen wij ons werk blijven doen. U kunt bijvoorbeeld als Tientjesdonateur, als Vriend van het Museum of als Ridder van Museum Nienoord een jaarlijkse bijdrage leveren.

Giften uit nalatenschappen betekenen eveneens veel voor het museum. Museum Nienoord heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende instelling). Dat betekent dat het museum een wettelijk erkend goed doel is, dus giften zijn fiscaal aftrekbaar.

Tientjesdonateur
Als Tientjesdonateur ondersteunt u het museum met een jaarlijkse bijdrage van € 10,00. Per donateurskaart hebt u per jaar recht op twee keer gratis toegang (of één keer toegang samen met een partner) tot het museum. Per e-mail of via de (digitale) Nieuwsbrief informeren wij u over evenementen, tentoonstellingen en laatste nieuws. Klik hier om Tientjesdonateur te worden.

Vriend van het museum
Voor minimaal € 25,00 per jaar bent u Vriend van het museum. U heeft dan het hele seizoen onbeperkt toegang *) tot het museum voor u en één partner. Met een Museumkaart heeft u eveneens vrij toegang *). Per e-mail of via de (digitale) Nieuwsbrief informeren wij u over evenementen, tentoonstellingen en laatste nieuws. Klik hier om Vriend te worden.

*) Bij sommige evenementen geldt een andere entreeregeling en wordt een toeslag gevraagd. Dit wordt tevoren kenbaar gemaakt.

Ridder van Museum Nienoord
Als Ridder van Museum Nienoord ondersteunt u het museum op een exclusieve manier. Jaarlijks kunt u deelnemen aan een galadiner in de Ridderzaal met een concert van een of meer landelijke finalisten van het Prinses Christina Concours. Ook nodigen wij u uit voor openingen, speciale evenementen en besloten ontvangsten. Daarnaast biedt het museum verschillende bijzonderheden, zoals de das met het Van Ewsum wapen. Voor meer informatie of aanmelding als Ridder kunt u contact opnemen met de directie via directie@museumnienoord.nl.

Compagnie tot Instandhouding van het Oude Gerij
Het Nationaal Rijtuigmuseum heeft  een eigen vriendenvereniging: de Compagnie tot Instandhouding van het Oude Gerij. Deze vereniging staat organisatorisch los van Museum Nienoord, maar heeft wel nauwe banden met het museum. Het lidmaatschap van de vereniging bedraagt € 20,00 per jaar. Hun doelstelling en activiteiten vindt u op de website van de vriendenvereniging.