Depotdag

Rijtuigmuseum opent deuren van Nationaal Rijtuigdepot

Op zondag 30 januari 2022 houdt het Nationaal Rijtuigmuseum in Leek weer een ‘Depotdag’. Bezoekers krijgen tussen 13.00 en 17.00 uur toegang tot ruimtes die anders gesloten zijn voor het publiek, er zijn demonstraties en er is werk in uitvoering te zien.

De Depotdag biedt belangstellenden een kijkje in de schatkamer van het museum en een blik op de bedrijfsvoering achter de schermen!
Het museum geeft al sinds enkele jaren rondleidingen in het depot. De bezoeker krijgt dan uitleg en informatie gedurende een rondgang van een half uur en ziet slechts een beperkt deel van het depot.

Medewerkers van de afdeling collectie en restauratie zijn aanwezig om uitleg te geven over bijvoorbeeld het APK-station voor koetsen, de tuigenkamer, de restauratie van bekleding, de registratie van objecten en de koetsenvriezer. Ook is er een selectie van kleding, gereedschappen en miniaturen te bewonderen en geven gidsen van het museum uitleg over de omvangrijke collectie rijtuigen.

De bovenverdieping met onder andere de unieke arrensleden is voor het eerst onder begeleiding ook toegankelijk en in de bibliotheek zijn de medewerkers van harte bereid het publiek te informeren over de uitgebreide collectie boeken en archiefstukken.

Ambachtenatelier
Leerlingen werken onder begeleiding met hout, metaal, machines, spuit en kwast en worden zo geschoold tot vakbekwame mensen. Het ambachtenatelier stelt haar deuren tijdens deze dagen ook open voor het publiek.

Openingstijden
De Depotdag is op zondag 30 januari 2022 geopend van 13.00-17.00 uur.
De entree bedraagt € 5,00 (incl. kopje koffie of thee); donateurs & vrienden van Museum Nienoord en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree.