Vanwege het publieke succes en omdat de tentoonstelling over Anton Heyboer door de pandemie drie maanden later opende, is vanaf 31 oktober een nieuwe tentoonstelling te zien met latere werken van Anton Heyboer en foto’s van Nico Koster.

De tentoonstelling duurt t/m 3 oktober 2021 en is geopend op vrijdag t/m zondag van 12.00-16.30 uur. De richtlijnen van het RIVM worden gevolgd en dat betekent dat u uw bezoek vooraf kunt melden via ons ticket reservering op www.museumnienoord.nl

LET OP: Vanwege de landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus is het museum tijdelijk gesloten! 

Schilderijen van Heyboer en foto’s van Koster
Van Anton Heyboer komt er nu ook later werk naar Nienoord, uit de periode dat hij een publiekslieveling was. We lenen opnieuw uit de TWIN Collectie van de gezusters Van Kleef, die bekend staat als een van de belangrijkste privécollecties en die dus publiekelijk zelden te zien is.
De foto’s van Heyboer zijn gemaakt door fotograaf Nico Koster, die met veel meer foto’s het nieuws haalde. Ter gelegenheid van zijn 80e verjaardag nodigde Museum Nienoord hem uit om een brede keuze te maken uit zijn eigen collectie. Naast prachtige foto’s van Heyboer komen ongeveer 200 foto’s mee van mensen en gebeurtenissen in die tijd. Van de treinkaping bij De Punt tot de huldiging van AJAX, van Cruyff op bezoek bij Appel, Hermans in Parijs en Corneille in Cuba tot Lennon en Ono in het Amsterdamse hotelbed.
Hieronder kunt u een filmpje bekijken van de opening van de tentoonstelling.

Werk te koop
Uit solidariteit met Museum Nienoord bieden zowel de zusters Van Kleef als Nico Koster werken te koop aan. Dat is wat ons betreft al een actualiteit op zich!