Het vrijwilligersteam van Museum Nienoord kan nog wel wat uitbreiding gebruiken en organiseert daarom op zaterdag 3 oktober 2020 om 10.00 uur een informatieochtend in de Oranjerie (entree) van het museum.

Er wordt uitleg gegeven over het vrijwilligerswerk in en rond het museum, dat naast de expositie van de nationale collectie rijtuigen ook wisselende tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst en (streek)historie organiseert en educatieve programma’s opzet.

Het vrijwilligerswerk kan voor en achter de schermen worden verricht. De vrijwilligers ontvangen gasten aan de kassa en in de museumwinkel, zijn suppoost of rondleider, organiseren en assisteren bij activiteiten, werken in het depot of op kantoor, of kunnen bijvoorbeeld boekhouden of de museumcollectie administreren.

Wie de ochtend, die tot ongeveer 12.00 uur duurt, vrijblijvend wil meemaken, kan zich al vast aanmelden via info@museumnienoord.nl. Er wordt dan een programma toegestuurd. Op de ochtend maakt men kennis met andere vrijwilligers en wordt een uitgebreide rondleiding door de borg, het depot en de tentoonstellingsruimte gegeven, zodat belangstellenden een indruk krijgen van de mogelijke werkzaamheden. Enthousiasme is belangrijker dan kennis, want het museum zorgt na een wederzijdse proefperiode voor een interne opleiding.