Winterconcert
Het Kamerkoor Peize brengt op zaterdag 16 december om 14.00 uur in de Ridderzaal van de Borg Nienoord een winterprogramma om alvast in de kerstsfeer te komen.
Het koor zingt bewerkingen van aloude kerstliederen. Het oudste lied, ‘Veni Emmanuel’ is een bewerking van een lied uit de middeleeuwen, maar bijvoorbeeld Follow the star heeft juist een moderne, jazzy setting. Muzikaal is er dus een grote variatie. Daarnaast worden enkele teksten van onder andere Ivo de Wijs en Daniel Lohues voorgedragen. Op deze manier neemt het koor u mee van de tijd van stille verwachting aan de hand van herders en engelen naar de vreugde van kerst.
Het koor staat onder leiding van haar dirigent Cees Leurs en wordt op de piano begeleid door Lammert Wiersma.

Lezing door Geert Hadders en rondleiding met Jan Ernst Douma
Na een koffiepauze vertelt historicus Geert Hadders over ‘500 jaar Reformatie in het Westerkwartier’, naar aanleiding van de gelijknamige expositie in het museum. Aansluitend is het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding over de expositie met kunstenaar Jan Ernst Douma, wiens tekeningen van alle Westerkwartierse kerken op de tentoonstelling hangen.

Kosten en opgave
Entree: € 7,50 inclusief concert, lezing, rondleiding en koffie/thee. Vanwege de beperkte ruimte is opgave vooraf wenselijk via info@museumnienoord.nl